Түркістандық колледж оқытушысы қымыз балмұздағын жасап шығарады

№11 Түркістан колледжінде «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша арнайы пән оқытушысы Жадыра Байдалы қымыздан балмұздақ пен сабын жасап шығарды.

Жаңа жобаның мақсаты – қымыз балмұздағының биологиялық құндылықтарға бай және адам ағзасына пайдалы екенін дәлелдеу. Қымыз балмұздағының басқалардан айырмашылығы отқа дайындалады және оның құрамы өзгермей табиғи құндылығын сақтайды.

«Біздің нарықта ұлттық өнімдер, оның ішінде қымыз өнімдерінің түрлері аз екенін байқауға болады. Балмұздақ жастарға да, балаларға да ұнайды. Қоспасыз биоөнімдер денсаулыққа да пайдалы», — дейді Жадыра Байдалы.

Колледж оқытушысының айтуынша, сусынның құрамында түйіршікті ақуыздар бар, ол адам денсаулығына пайдалы табиғи иммундық қасиеттерге ие. Сонымен қатар ұстаз емдік пайдасы бар саумал қосылған сабын шығара бастады. Жобаны мемлекет қолдайтын болса, эко өнімдерді болашақта Қазақстанның өзге өңірлері мен шетелге экспорттауды жоспарлап отыр.

«ANYQ.KZ»-ақпарат.

Ad Widget

Recommended For You

About the Author: admin

4 Comments

  1. 892500 347544Hi this really is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or in the event you need to manually code with HTML. Im starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any assist would be greatly appreciated! 980101

  2. 920130 722917I was recommended this web web site by my cousin. Im not positive whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks! 233728

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.